TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

onsdag 29 december 2010

Dagens bild

Dagens bild kommer från skotska Dundee. Staden är den fjärde största i Skottland, har cirka 150, 000 invånare, två fotbollslag och två arenor bredvid varandra.
Överst ser vi Tannadice Park, hemmaplan för storebror Dundee United. Arenan tar in cirka 14,200 och har enbart sittplatser. United spelar i SPL och brukar ha runt 8000 på de vanliga matcherna och mer när giganterna från Glasgow kommer på besök.
Just nu ligger man sjua i ligan men tar man poäng i sina hängmatcher har man bra chans att nå fjärde platsen. Man har även hunnit med ett kort äventyr i Europa, totalt 1-2 mot AEK Athen gjorde att man inte avancerade till UEL:s gruppspel.
Underst ser vi Dens Park, hem åt krisdrabbade Dundee FC sedan 1899. Dens Park tar i dag in 11,500 men vanligtvis kommer det inte mer än 5000 på matcherna.
Sedan nedflyttningen från SPL 2004/2005 har man spelat i andra divisionen och med åren har ekonomin blivit allt sämre. I september 2010 försattes man i administration för andra gången och straffet från förbundet var stenhårt, 25 minuspoäng. Utan poängavdraget hade man legat tvåa i serien men nu krävs det i stället ett mirakel för att undvika nedflyttning, man har just nu 11 poäng upp till Ross County på åttonde platsen.
Detta är helt klart ett ställe man vill besöka i framtiden. Två klubbar, två arenor. Sida vid sida. Det kan inte finnas på många ställen i världen som har något liknande?!.

Inga kommentarer: