TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

söndag 26 december 2010

Premier League - Boxing Day

En stukad omgång på Annandagen i det som i England kallas Boxing Day-football. Sju matcher trotsade Kung Bore. TLC har sammanfattat det så gott det går.
***
West Hams sensationella bortaseger över Fulham i dagens derby kan innebära att manager Avram Grant kan komma att få förnyat förtroende 2011. I det superviktiga Londonderbyt vann gästerna Hammers med imponerande 3-1.
***
Tio man i Spurs lyckades hålla Aston Villa borta från seger hemma på Villa Park. Gästerna Tottenham vann, det som förr ansågs vara ett toppmöte, med 2-1. Detta trots att Jermaine Defoe blivit utvisad. Hjälten på plan och i Spurs för dagen heter Rafael van der Vaart. Holländaren gjorde bägge Spurs-målen.
***
Blackburn är bäst hemma. Stoke är dåliga borta. Idag var det tvärtom. Stoke tog tre poäng man inte hade tänkt sig ta. Vinst med 2-0 på Ewood Park är bra. Imponerande bra för ett lag som Stoke. Det är sådana segrar som gör att man klarar kontraktet.
***
W-mötet är lika med bottenmötet. Då är Wigan bäst. Hemmastarka Wolves fick ge sig för ett för dagen starkare Wigan som vann med 2-1 på Molineux. Wigan tog sig upp på säkrare mark och Wolves cementeras i botten för resten av säsongen?.
***
City har inte förlorat de senaste nio matcherna mot Newcastle. Det gjorde man inte heller idag. Seger med 3-1 på St James Park och en 2-0-ledning efter fem minuter. Traditionens kraft är stark. Tevez visade att han var starkare. Två mål av argentinaren. Hur kommer det att gå för nuvarande ligatvåan City då Tevez sticker under januari?
***
Johan Elmander satte sitt nionde mål för säsongen då hans Bolton idag vann med 2-0. Då hade Matt Taylor gett laget ledningen emot ett mycket dåligt WBA. Bolton nu på en sjätteplats i Premier League nosar efter en Europa-biljett.
***
Manchester United är fortsatta serieledare. Detta efter att man inför 75,269 åskådare på Old Trafford vunnit med 2-0 över Sunderland. Matchhjälten heter Berbatov. Bulgaren gjorde bägge målen och måste väl nu ändå ha övertygat Sir Alex om att han är en man för The Red Devils?

Inga kommentarer: