TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

torsdag 23 december 2010

Dan före dan...

Har ni julvaka? Uppesittarkväll? Miljoner människor jorden runt lär ha det nu. Folk väntar med spänning in den största högtiden av dem alla. Julen. En tid på året då man samlas, släkt och vänner för att umgås,äta och dricka.

Idag är en speciell dag även för Michael Chopra, Kenny Miller och Agustín Delgado. Trion som alla spelar eller har spelat engelsk ligafotboll fyller nämligen år idag. Äldst av dem är Delgado. Ecuadorianen Agustín Javier Delgado Chalá fyller idag 36 år och är mest känd för sina år i Southampton mellan åren 2001-2004. Som anfallare gjorde han endast 11 matcher och ett mål under sina år i sydkustklubben. Tiden i The Saints var ingen höjdare för anfallaren. Han drogs med skador och bråk med managern Gordon Strachan. Delgado skall ha varit så bångstyrig att han vägrade att lära sig engelska. Till slut fick Southampton nog och Delgado fick gå. Ecuadors bästa spelare genom tiderna fyller hur som helst 36 år idag och han lär fira det i hemmet i Ecuador.

Kontroversiella Kenny Miller fyller 31 år idag. Edinburghsonen som chockade Skottland genom att spelat för Rangers först, sedan Celtic och Rangers ännu en gång har även varit en profil i Wolverhampton, Derby och i moderklubben Hibernians. Miller har även 51 landskamper och 11 mål för det skotska landslaget och spelar idag i Glasgow Rangers.

Yngst av trion är Michael Chopra. Född i Newcastle den 23 december 1979 av en engelsk mamma och en indisk pappa så skrev Chopra historia då han som den förste av indiskt ursprung gjorde mål i en Premier League-match för Newcastle. Tiden i Newcastle var tuff och Chopra lånades ut till Watford, Nottingham och Barnsley. Det var först hos de sistnämnda som han blommade ut på riktigt och såldes till Cardiff. I Cardiff visade Chopra målsinne då han mellan 2006-2007 gjorde 26 mål på 42 matcher. Då Sunderland visade intresse för honom vände sig hela hans barndomsstad emot honom i ren protest och avsky. Hans morfar sägs fortfarande inte tala med honom. Sunderland lånade ut Chopra efter att han endast lyckats göra åtta mål på 39 matcher. Tacksam låntagare var återigen Cardiff som fick ta del av anfallarens tjänster. I Cardiff trivdes Chopra så bra att han 2009 värvades tillbaka. Sedan dess har han öst in mål för The Bluebirds. Ikväll öser han förmodligen ner något helt annat och det är han förtjänt av på sin 31:e födelsedag.
Grattis säger TLC till samtliga och passar även på att önska dem en God Jul!

Inga kommentarer: