TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

torsdag 23 december 2010

Southend behåller supertalang

League Two
Southend United har lyckats med en sak som flera toppklubbar i Premier League inte klarat av. Att binda upp en lovande mittfältare. Den talangfulla 15-åringen Lyle Della-Verde har signerat ett ungdomskontrakt med Essexklubben. När Della-Verde fyller 17 år i januari 2012 kommer han att erbjudas ett proffskontrakt.
Kontraktsskrivningen är stor och en glad nyhet för den klubb som under sommar och höst kantats av problem efter problem. Della-Verde kom till Southend 2007 som 12-åring från Tottenham och har sedan dess spelat i klubbens ungdomslag, Kompetenscentrum.
Chefen för ungdomslaget Ricky Duncan säger till klubbens hemsida att man är oerhört glada över att Della-Verde valt att förlänga sitt kontrakt med klubben trots anbud från högre klubbar. Spelaren trivs i staden och hans familj ser helst att han får utvecklas där bland sina kamrater och ledare han tycker om. Kan spelaren rätta till sitt bångstyriga humör så kan han bli hur bra som helst, menar Duncan på. För en krisklubb med ekonomiska bekymmer så är Della-Verde ett framtidskapital utöver det vanliga.

Inga kommentarer: