TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

lördag 25 december 2010

Hillsborough köldskadat

League One
Sheffield Wednesday meddelade idag att man tvingas ställa in mötet mot Yeovil den 28 december och Nyårsdags-mötet med Peterborough. Detta för att man funnit stora skador på Hillsborough. Kölden har osrakat rörskador på toaletter, i kiosker och värmeledningarna under Hillsboroughs gräsmatta är så svårt skadade att man inte kan spela fotboll på den klassiska arenan. Floden Don har även svämmat över och frusit till till den grad att området omkring arenan är rena isbanan. Mardrömsscenariot har blivit verklighet och stadions verksamhetschef John Rutherford säger till BBC Radio Sheffield; "Dessa omständigheter är utan motstycke. Flera i organisationen har arbetat här upp emot 40 år och alla är eniga om att de aldrig varit med om något liknande".
Situationen är med andra ord ohållbar och klubben har efter påtryckningar från polis och stadsledning fått ställa in matcherna som kan komma att beräknas som hälsorisker.
Som om detta inte vore nog så har även bortamatchen mot Tranmere idag, på Boxing Day, skjutits upp på grund av vädret. Sheffield Wednesday har spelat på Hillsborough sedan 1899 och varit med om det mesta på arenan. Denna motståndare är dock oslagbar. Kung Bore vinner på walk over.

2 kommentarer:

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Langham sa...

Redigerat.