TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

onsdag 18 januari 2012

Hemma är inte alltid bäst

Portad på livstid och nära fängelsedom. Vad gör man då? En hel del engelsmän vet lösningen.Bosätter sig utomlands. Tusentals är de britter som bor utanför Storbritannien. I Sverige heter det att man "funnit kärleken". På varmare breddgrader gör man det "för solens skull". För Nick Jones (fingerat namn) från Isle of Dogs hette det det sistnämnda då han bestämde sig för att packa sin koffert och bege sig till Phuket. Ett halvår i Thailand för att ladda batterierna och för att "komma hemifrån" ett tag. 36-årige Jones som i höstas portats på livstid från Millwalls matcher efter att ha hotat en matchvärd hade inget att förlora. Tvärtom. Han skulle fly från verkligheten. Spelskulder, våld, alkohol och droger. Han hade fått nog. En vecka senare satt han på planet. Jones höll sig nykter men störde sig på medelålders överviktiga medpassageraren bredvid sig med Hammers tatuerat på underarmen. Medpassageraren däremot var törstigare och höll låda. Högljudd och otrevlig började mannen att attackera flygvärdinnorna. Då brast tålamodet för Jones. En välriktad armbåge mot näsan och mannen somnade av. Ingen sade något. Förmodligen njöt dem i det tysta.
Dagen efter anländer Jones till hotellet han skall bo på. I receptionen möter han medpassageraren. Nytt gräl uppstår där Jones återigen tvingas ta till våld. Nu går det snabbt. På bara några minuter så fylls receptionen av poliser. Kombattanterna handfängslas och förs till polishuset. Mitt i tumultet kommer en engelsk polisman ner för trapporna. Han är ur tjänst och på semester med familjen.Polismannen känner mycket väl igen Jones och intygar för sina thailändska kollegor att Jones sedan tidigare är känd av den engelska polisen. Vad händer? Jo, Jones sätts dagen efter på ett flygplan hem till England. Semesterdrömmen gick i spillror och miljöombytet blev en mardröm.

2 kommentarer:

DJUUUUUU sa...

Alla skitiga Hammers från East Bengali förtjänar den behandlingen. Större pack och hycklare får man leta efter. Råttorna från Solna är inte ens i närheten.

Flera tänder kommer att ryka när lejonen äntrar Westhamabad den 4:e februari.

Bra story, ändock!

District line sa...

Borta inte alltid bäst menar du? :)