TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

onsdag 18 januari 2012

Weymouths spelare blir fulltidsproffs. Igen.

Dorsetklubben Weymouth F.C. var på det berömda håret till konkurs, och 2009 hade klubben även känd som The Terras skulder på över £900 000. 


Det kanske inte låter så mycket, men för en småstadsklubb i Southern League är det, bevisligen, livshotande. 
Klubben plockade in en ny ordförande, George Rolls, och denne sattes naturligtvis direkt i arbete med att vända den sjunkande skutan. 
En del i hans arbete var att låta föreningens A-lagsspelare bli deltidsproffs för att lätta på den minst sagt ansträngda ekonomin. Två års stenhårt arbete har gett resultat, och nu ger Rolls beskedet att spelarna kommer att återgå till livet som heltidsproffs. Enligt kalkyler som gjorts kommer detta inte att påverka klubbens ekonomi, och detta blir steg ett i arbetet mot att nå Conference South. 


Proffsupplägget blir dock något annorlunda än vanligt; 
Istället för att ha spelare som kommer in och tränar ett par timmar om dagen, kommer klubbens proffskontrakt även att innefatta tjänstgöring i samhället. När dagens träning är över åker spelarna ut i orten och utför tjänster, t.ex. som idrottslärare på skolor och liknande. 
Ett ypperligt exempel på en liten klubb som ger tillbaka till staden man kommer ifrån, och hur klubb och samhälle kan tjäna på varandra. Och framförallt något som överbetalda divor i högre divisioner borde ta efter. 


Hatten av för George Rolls och The Terras som sätter en strålande förebild för vad modern fotboll BORDE vara!

Inga kommentarer: