TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

söndag 29 januari 2012

När det inte blev som det skulle...

... så gjorde man det bästa av situationen och gick vidare. 
Så kan man summera värvningarna i helgen. Stora namn, vissa kallar dem överskattade och föredettingar, har lämnat Newcastle, Everton och West Bromwich. Samtliga klubbar har tappat spelare som under åren gjort visst avtryck i sina respektive klubbar. Den 28-årige tjecken Roman Bednar lämnade igår WBA på free-transfer och gick till Blackpool. Bednar var WBA:s bästa spelare för bara något år sedan. Idag är det annorlunda. En match under säsongen gjorde det lätt för manager Hodgson. Bednar lämnar gratis.

Idag meddelades det även att den föredetta supertalangen och strulpellen Alan Smith lånas ut från Newcastle till MK Dons. Från superlöfte i Leeds och Manchester United till desperatförsök att hålla sig kvar på topp i den moderna fotbollens högborg, Milton Keynes.

Han kostade 10 miljoner då han köptes in från Lokomotiv Moskva i augusti 2009. Idag meddelade Everton att man säljer sin mittfältare Diniyar Bilyaletdinov till Spartak Moskva. "Bily" fick ut lika mycket av sin vistelse i Merseyside som Everton fått ut de senaste säsongerna i Premier League. Mediokert leverne och material som inte lever upp till förväntningarna.

Det blev inte som scouterna trodde. Mame Biram Diou, 24 år, lämnar Old Trafford för tyska Hannover 96. Senegalesen som värvades 2009 från norska Molde kostade då 3,5 miljoner pund. Han spåddes då en lysande framtid. Så blev det aldrig. Den tyska prissumman idag landade på 1,5 miljoner pund.

Talanger och formtoppar är tillfälliga. Tar man inte vara på möjligheter och chanser så tappar man det snabbt och snart är man bara ett minne blott. Smith, Bednar, Bily och Diou om några vet detta.

Inga kommentarer: