söndag 15 januari 2012

Millwall överkörda på The New Den

The Championship

Det är inga roliga miner i South Bermondsey idag efter gårdagens makabra 6-0 förlust hemma mot Birmingham. Millwall hade ett 0-0 resultat när Shane Lowry blev utvisad i den 22:a minuten efter en situation med bortalagets Nikola Zigic. Två minuter senare nätade Birmingham men hemmalaget lyckades hålla ett 0-1 resultat fram till nästa röda kort. I den 57:e minuten blev Millwalls Alan Dunne utvisad och sedan började syndafloden över the New Den. Fem mål till rullade in i Millwalls bur innan domaren avbröt förnedringen och blåste av matchen. Två poäng ner till nedflyttningsmatch nu för ett Millwall med usel form. Fixar de det här?

I toppen av tabellen är allt som vanligt. Det har varit lite si och så med Southamptons bortaform på sistone men igår gjorde de som vanligt och imponerade borta mot Nottingham Forest. Visserligen fick de lite hjälp av hemmalagets Luke Chambers som armbågade bortalagets David Connolly och blev utvisad, men Southampton är imponerande stabila. Tre mål på bortaplan trots att Rickie Lambert inte var med är imponerande.

För det andra laget i toppen, West Ham, är situationen lite annorlunda. De vann med 1-0 borta mot Portsmouth igår, även det en match där hemmalaget fick en man utvisad. West Hams enda mål kom på straff, insparkad av Mark Noble. Till skillnad från Southampton imponerar knappast West Ham spelmässigt. Det är tursamma uddamålssegrar och ett defensivt försiktigt spel som laget presterar under Sam Allardyce. Effektivt är det utan tvekan, frågan är om det är särskilt roligt att se på.

Noterbart från helgens omgång är annars att Middlesbrough åkte på ett bakslag hemma mot Burnley som åkte därifrån med en 2-0 vinst efter mål av Jay Rodriguez och Kieran Trippier. Även Cardiff tappade poäng  efter 0-0 borta mot Doncaster samtidigt som Hull gjorde vad som förväntades av dem och vann med 1-0 hemma mot Peterborough.

För närvarande ligger Southampton och West Ham på uppflyttningsplatserna medan Cardiff, Middlesbrough, Reading och Hull innehar play off-platserna. Skulle förvåna mig mycket om fler än 1-2 av dem lagen är utbytta när serien är färdigspelad i maj. Birmingham kommer säkert ta sig upp på en play off-plats, men vilka petar de?