TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

onsdag 18 januari 2012

Tubbs stannar i Crawley


Det har varit ett par händelserika år för Crawley Town. För några år sedan höll på att klubben gå omkull men vändningen kom med nya välbeställda ägare. De nya finansiella musklerna visade sig snart även på planen för West Sussex-klubben. Laget som förra året vann Blue Square Premier ligger för närvarande trea i League Two, bara en poäng efter ledarna Southend och tvåan Cheltenham.

Mycket av de senaste årens framgångar kan tillskrivas klubbens 27-årige anfallare Matt Tubbs. Tubbs anslöt till klubben från Salisbury 2010 och har sedan dess gjort imponerande 57 mål på 76 matcher för klubben. Efter 25 spelade matcher under årets säsong har han hittat nätet 17 gånger. 

Ett sådant målsnitt kan man inte ha utan att det börjar väckas intresse från andra, större, klubbar. Bland annat har League One-klubben Bournemouth precis lagt ett bud som Crawley avvisat. Det kanske inte är så konstigt, Crawley har inget akut behov av pengar och klubbens målsättning är att uppnå en back-to-back promotion och spela League One nästa år. Mot Bournemouth.

Matt Tubbs själv säger till Sky Sports att han inte är besviken över den uteblivna flytten. Han tröstas säkert av en väl tilltagen League Two-lön och vetskapen om att ännu större klubbar håller ögonen på honom. Bli inte förvånade om måltjuven Matt Tubbs flyttar till en Championshipklubb i sommar. 

Inga kommentarer: