TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

tisdag 17 november 2009

600 miljoner skäl till en önskelista...

Det är lätt att dränka sig i engelsk mediaskvaller under lunchen. Fastnade i Daily Stars artikel om att Chelsea anser sig vara redo att spendera 50 miljoner pund på Valencias anfallare David Villa och Real Madrid backen Sergio Ramos. I runda slängar är detta ett belopp som uppgår till 600 miljoner kronor. Ett oerhört stor summa förvisso, men ändå en liten summa i detta avseende och sammanhang. Går affären igenom, vilket jag inte tror med tanke på att summan är för liten för två världsspelare, så gör Chelsea en riktigt bra affär. Dem har då också lyckats med att införskaffa sig spelare som de egentligen inte skall få köpa. Jag syftar på köpstoppet som man straffades med efter Gael Kakuta-skandalen. Men, men, rika klubbar överklagar och så fortsätter livet som vanligt. Det är ju förvisso så det är tyvärr.

I Daily Mirror kan man även där läsa om Chelsea och deras ambitioner.
Ikonen John Terry har till och med uttryckt önskemål till sin ryska chef och ägare Roman. På Terrys önskelista finns spelare som Evertons mittfältare Jack Rodwell, Milans spelgeni Andrea Pirlo och Atleticos Madrids målfarliga anfallare Sergio Aguero. TLC har ännu ej nåtts av nyheten om Roman fått ta del av önskelistan. Den ryska tomten har säkerligen mycket annat att tänka på i dessa tider. Lyxyachter, nya bilar och flådiga hus exempelvis.
För 600 miljoner kronor kan man förövrigt få en handfull klubbar i League Two att betala skulder, räkningar och spelarlöner under ett års tid och ändå få pengar över. Har man stjärnstatus i en toppklubb kan man skriva önskelista till chefen och hoppas få nya vänner i julklapp. Det är en rätt skev värld vi lever i när allt kommer omkring.

Inga kommentarer: