TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

onsdag 11 november 2009

Gradi inleder samarbete med Holland och Chelsea

Crewes starke man och tillfälliga manager Dario Gradi har ett drömscenario framför sig. Att värva till sig spelare från Chelsea till League Two-klubben.
Endast en dröm för de flesta klubbarna i de lägre divisionerna men något som kan komma att bli troligt inom en framtid för Crewe Alexandra.
Bakgrunden till detta är att Chelseas reservlagstränare, Steve Holland, är en före detta manager i Crewe (2007-2008) och en nära vän till 68-åriga Gradi.
Veteranen Gradi är en kändis inom fotbolls-England och är tidigare bekant med både Ray Wilkins och Frank Arnesen i Chelsea. Utlåning av spelare skall därför ej kunna var något märkligt. Crewe har tidigare haft starka relationer med Liverpool och därifrån lånat och handlat spelare som aldrig tagit en ordinarie plats i vare sig A eller B-lag.
Liverpool är historia nu när Chelsea kommit in i bilden. Det kan Gradi tacka Holland för.
Vänskapen och banden mellan de båda har tidigare gett frukt. Bland annat har Crewes U-14 akademi tränat med Chelsea under en tvådagars period.
Ett samarbete hade gynnat bägge klubbarna. I synnerhet de ynglingar i Chelsea som förmodligen aldrig kommer att kunna komma upp i A-laget på grund av alla importer. Dessa kan med stor sannolikhet utvecklas i League Two istället för att tappa motivationen och kanske till och med sluta med fotbollen.

Inga kommentarer: