TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

lördag 14 november 2009

Neka eller chockhöj!

Två månader kvar tills transferfönstret öppnar. Då är det självklart att media hyperspekulerar angående övergångar och annat som rör fotbollen.
I Wolverhampton är Mick McCarthy överförtjust i de rapporter han fått av sina scouter. Den bästa rapporten innehåller information om Gillinghams skyttekung Simeon Jackson.
Kanadensaren Jackson har vräkt in mål sedan han 2008 kom från Rushden & Diamonds.
Denna säsongen har det än så länge blivit åtta mål och några till lär det bli innan Wolves får som man vill. Ett bud på 1,5 miljoner pund är lagt och nu väntar McCarthy på Gillinghams svar. Motsvarande 18 miljoner kronor för en spelare som i stor sett gör hela lagets målskörd inom en säsong är på tok för dåligt. Finns det klausuler med i avtalet så är det nog endast att surt ta emot det beloppet. Om inte, så borde Gillingham tvär-neka alternativt chockhöja budet. Skyttekungar växer inte på träd.

Sak samma anser jag om Matty Fryatt i Leicester. Killen är ett renodlat bollgeni. Varenda gång den 23-årige anfallaren fångar upp bollen i starffområdet så blir det nästan alltid mål eller en farlig målchans. Han är en guldklimp för The Foxes men kanske inte så länge till. Tidningen Daily Mirror kunde igår berätta att West Bromwich gett ett 2,5 miljoner punds bud på Fryatt. Ungefär 30 miljoner kronor. Det känns som ett skämt. Fryatt har gjort 43 mål på 147 matcher för Leicester och har framtiden för sig. Finns det någon stake i Leicester och ägaren Milan Mandaric så säger man naturligtvis nej till erbjudandet eller chockhöjer prislappen. Dessutom är WBA en seriekonkurrent.
Någon måtta får det vara.

Inga kommentarer: