TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

lördag 7 november 2009

Lynnig jänkare i Suttons Lincoln

Den 36-åriga Chris Sutton har flera framgångrika år bakom sig som målfarlig anfallare ibland annat Blackburn och Celtic. Han avslutade sin spelande karriär säsongen 2007/08 i Aston Villa.
Det var kanske därför inte så märkligt då att han som ny manager för Lincoln denna säsong passade på att värva spelare från sin gamla klubb.
Försvararna Nathan Baker och Eric Lichaj lånades in till Lincoln och skapade stabilitet i klubben. Bland annat så är amerikanen Lichaj en spelare med framtiden för sig. Hade det inte varit för den 20-åriga spelarens korta stubin och häftiga humör så hade det kunnat se ännu ljusare ut. Just humöret är något Lichaj får arbeta med i synnerhet efter förra omgångens möte i League Two mot Morecambe.
Amerikanen hamnade i en häftig ordväxling med Morecambes Laurence Wilson som resulterade i handgemäng. Lichaj blev utvisad och sedermera även avstängd i tre matcher. Sutton är idag grymt besviken och ledsen över hela incidenten och har flertalet gånger poängterat för Lichaj att han skall ”räkna till 10” innan han brusar upp.
Nu får klubben klara sig utan den för spelet så oerhört nyttiga amerikanen Lichaj.
Kan han behärska sig så är han aktuell för prestigederbyt mot Grimsby. Jobbigt läge med tanke på alla känslor som ett derby kan innebära.

Inga kommentarer: