TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

torsdag 19 november 2009

Skandalen är ett faktum

Att den svenska domarstandarden är usel är ingen nyhet. Den är känd för det. Den är så dålig att det är pinsamt. Martin Hansson är ett lysande exempel på detta. I kvalmatchen till VM 2010 mellan Frankrike och Irland igår så missade han totalt då före detta Arsenal-spelaren Thierry Henry tog bollen med hand. Linjemännen Stefan Wittberg och Fredrik Nilsson reagerade inte heller. Det gjorde däremot varenda irländare som var på plats eller såg matchen på tv. Även de franska supportrarna på läktarplats tyckte händelsen var pinsam. Varenda spelare på plan och ledarna på bänken noterade det. Alla utom Martin Hansson och hans linjemän.

Skandal. Jag rekommenderar inte Herr Hansson att ta med sig familjen på en superweekend till Dublin. Irländare är kända för att vara trevliga men det finns undantag. Hansson lär bli undantaget som bekräftar regeln.
Att Frankrike tog sig till VM lär glädja fransktalande schweizaren och FIFA-presidenten Sepp Blatter och inte minst den franske UEFA-presidenten Michel Platini. Ifall dessa är inblandade i denna skandal låter jag vara osagt men det skulle inte förvåna mig ett dugg. I fotbollshierarkin är domarna knähundar åt de styrande. Vad är det som säger att Hansson och hans team inte varit i samspråk med Blatter och Platini innan match?
Fotbollstopparna är omgivna av mygel, fiffel och skandaler. Inget nytt under stjärnorna direkt.

Robbie Keane gick till angrepp mot presidenterna och anklagade dem indirekt för att Irland hindrades gå vidare. Han lär säkerligen få sig en dagsedel i efterhand. Man får ju nämligen inte ifrågasätta ordningen. Det finns ingen rättvisa.
Jag hade betalat fint för att få se bilden av då Hansson tillsammans med Blatter och Platini går in på en pub i Dublin imorgon kväll och då bartendern låser dörren bakom dem inför en uppeldad skara gäster.
Då hade vi varit ett steg närmare rättvisan.

1 kommentar:

Anonym sa...

Blatter må prata franska men hans modersmål är tyska...
MQ