TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

fredag 13 november 2009

Old Firm flyttar söderut?

Diskussionerna och debatten är livlig nu angående Glasgowlagens vara eller inte vara i ett framtida engelskt Premier League.
I Storbritannien är man kluvna till denna idé att flytta Rangers och Celtic till engelska Premier League. Stoke Citys ägare Peter Coates har öppet gått ut och sagt att han under inga omständigheter vill ha att göra med varken Rangers eller Celtic i samma liga som hans egna klubb. Coates får medhåll av Wolverhamptons Jez Moxey som menar på att den engelska ligan just är en engelsk liga och att man där kör sitt race och har sin produkt.
Det finns dock dem som mer än gärna ser de skotska storlagen i samma serie som Chelsea, Wolverhampton, Liverpool och Stoke.
Aston Villas Martin O´Neill och Birminghams Alex Mc Leish har båda ett förflutet i var sin Glasgow klubb och välkomnar förslaget med öppna armar. Tottenhams Harry Redknapp och Evertons Davie Moyes ställer sig även dem bakom förslaget.
Samtidigt har omplanering av ligasystemet kommit på tal. Ett av förslagen är att dela upp högsta divisionen i två grupper med 20 lag i varje. Detta är något som Boltons ordförande Phil Gartside går i bräschen för. Hur ställer sig övriga klubbar i Premier League till förslaget då? Jo, majoriteten ser helst att både Rangers och Celtic inte deltar men skall de göra det så får de isåfall börja i de lägre engelska divisionerna och arbeta sig uppåt. Detta är något som både Rangers och Celtic naturligtvis förkastar. Skall det vara så skall det vara grandiost. De bägge klubbarna jämför sig med The Big 4.
Den verklighetsförankringen är inte överensstämmande med min. I mina ögon är de båda klubbarna som bäst på plats fem eller sex i tabellen och som sämst en mittenplacering. Bättre än så blir det inte och inte sämre heller.
Skulle förslaget mot all förmodan gå igenom så blir Aberdeen och Hibernians desto gladare. Då får man åtminstone kämpa om guldmedaljen i skotska Premier League och det på riktigt.

Inga kommentarer: