söndag 20 februari 2011

Boro bäst i Bermondsey

The Championship
The New Den har länge varit en ointaglig borg i en ogästvänlig stadsdel. Millwalls framgång denna säsong ligger mycket i dess starka hemmaspel. Igår föll murarna. Boros artilleri sköt sönder och infanteriet trängde in. Då allt var över så hade de rödtröjade från floden Tees stränder tagit en skalp. En seger med 3-2. Millwall tog ledningen via veteranen och ikonen Neill Harris. Den ledningen höll man första halvleken ut. Boro kom igen i den andra, kvitterade och tog ledningen. Millwall kvitterade genom Bouazza men skulle minuterna senare få känna på Leroy Litas målkonst. Publiken var i uppror. Projektiler kastades mot Boro-målvakten Jason Steele. Frustrationen var ett faktum. Ännu mer besvikelse blev det att kolla tabellen efteråt. Vid en seger hade Millwall haft toppkänning. Nu uteblev det för klubben som idag har sju poäng upp till kvalplats. Middlesbrough däremot kunde slappna av. Vinsten innebar att klubben tog ett kliv upp från nedflyttningshot.