TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

lördag 19 februari 2011

Nytt från Non League

Blue Square Premier
Det ekonomiska strulet i Kidderminster Harriers verkar inte ha smittat av sig på fotbollsplanen. Harriers vann igår borta mot Cambridge med 2-1 och klättrade upp på kvalplats. Segern satt långt inne. I den 43 minuten tog man visserligen ledningen via Sean Canham. Målet såg ut att bli det enda men det ändrade Cambridge på som kvitterade på övertid genom Adam Marriott. Harriers gav sig inte. Minuten efter kvitteringen lyckades gästerna få in segermålet Jamille Matt tryckte in 2-1.
***
På kvalplats är sedan många omgångar tillbaka anrika Luton. Igår mötte man nykomlingen Newport på bortaplan och walesarna skulle komma att bli ett hinder för Kenilworth Road-klubbens planer på att utmana Wimbledon och Crawley i toppen. Oavgjort, 1-1, skulle det bli efter att Newport i den 95 minuten fått straff och på den kvitterat genom Jamie Collins.
***
Seriens bästa hemmalag innehas inte bara av serieledarna Wimbledon. En förlust har man på Kingsmeadow. Det har också Wrexham. Dean Saunders gäng är svårslaget hemma på Racecourse. Nästjumbon är sämst i serien på att vinna på hemmaplan. På 14 försök denna säsongen har det endast blivit tre segrar.
***
Barrow, strax ovanför nedflyttningsstrecket är den enda klubben i serien som inte lyckats med att kamma in en trepoängare på bortaplan denna säsongen.
***
Då vi ändå är inne på statistik så kan det tilläggas att Hayes & Yeading är laget i serien med flest förluster på bortaplan. Hela 11 matcher har slutat med förlust denna säsongen. Crawley är bästa bortalaget i serien. Man har endast förlorat en match.