TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

torsdag 24 februari 2011

Carlisles bästa dagar

Carlisle Uniteds största framgång som klubb är inte de sex gånger man gått till final i JPT. Hade det varit för sex segrar så hade man kunnat snacka men inte när man bara har en seger vid samtliga sex tillfällen.
Nä, det som en supporter till klubben strax söder om den skotska gränsen helst minns är de framgångar man gjorde under 1960 och 1970-talen.
Börjar vi 1962 så har vi en färsk nykomling i dåvarande fjärdedivisionen. Ingen trodde på dem. Carlisle skulle bevisa motsatsen. Laget var ett stark kollektiv och detta visade man då man malde sig uppåt divisionerna. På tre år hade The Cumbrians spelat sig upp till division två. Året var 1965. 10 år senare hade man hittat till högsta divisionen.
Det som bara skulle bli en säsong började ändå förvånansvärt bra. Tre raka segrar i serien skapade hysteri i klubben och med spelare som dåtidens stjärnor som Chris Balderstone och Bobby Parker så chockade man Everton genom att slå dem i bägge matcherna. Regerande mästarna Derby, Burnley, Londonklubbarna Arsenal och Spurs samt Ipswich och Wolverhampton skulle alla få smaka på nykomlingens uppstudsighet. Energin räckte dock bara till detta. Allt krut brändes. Då säsongen var slut så låg Carlisle i botten. En säsong blev det i högsta divisionen. En säsong som de äldre supportrarna idag drömmer sig tillbaka till. En gyllene era i Carlisles historia.

Inga kommentarer: