onsdag 16 februari 2011

Kryss gav ridå i Cardiff

The Championship
Vid en seger hade Cardiff klippt av banden med lagen på playoff. Man hade närmat sig serieledarna QPR med respektabla steg. Igår hemma mot Burnley såg det bra ut då Michael Chopra gjorde ledningsmålet i första halvlekens sista minut. De 21,307 åskådarna trodde med all sannolikhet att målet skulle bli det vinnande. Då hade dem inte räknat med Burnleys inhoppare Steve Thompson. Sju minuter från slutet forcerade anfallaren in 1-1 in för ögonen på sin nya manager Eddie Howe. Ridå hos walesarna men närmare segerlycka hos Turf Moore-klubben. Poängen innebär att Burnley tog ett steg närmare kvalplats. Cardiff behåller sin andraplats men kan tappa den ikväll ifall Nottingham bortaslår nästjumbon Scunthorpe.
***
Sam Vokes och Björn Helge Riise lånades in från Fulham. Duons prestation gjorde att Sheffield United kunde kryssa 1-1 igår mot Reading. På Bramall Lane kom målen sent. Longs mål i den 81 minuten såg ut att bli det enda. Det skulle en inhoppande maltes ändra på. Daniel Bogdanovic tryckte in en straff i den 88 minuten och kvitterade till 1-1. Blades ligger trots poängen på nedflyttningsplats.
***
Phil Brown har ännu inte hunnit att känna på vinstlyckan som ny manager i Preston. Igår var det nära då Lancashireklubben ledde med 2-0 borta mot Watford. Det blev aldrig någon vinst eller skräll. Hemmalaget reducerade och kvitterade och Preston fortsätter sin kräftgång som jumbo.