TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

torsdag 26 april 2012

Aberdeen rensar i leden


Den forna storklubben är i färd med att avverka ännu ett "mellanår". Just nu ser man ut att landa strax utanför de sex klubbar så går till vidarespel, enligt det något invecklade skotska ligasystemet.
I årets cup gick man till semifinal, men förlorade dråpligt mot Hibs vilka ligger näst sist i tabellen.

I supporterled vädras självfallet missnöje. Spelare med platt attityd får sin beskärda del av kakan, men mest frustration härleds till klubbens tränare, förre landslagstränaren, Craig Brown.

Brown, och övrig administrativ personal i klubben, lär knappast göra sig mer populär när man nu går ut med beskedet att hela sex spelare kommer att få se sig om efter nya arbetsgivare efter säsongens slut. Bland dessa spelare finner vi något överraskande anfallarna Darren Mackie och Danny Uchechi.
29-årige Mackie har spelat i The Dons under hela sin karriär, med undantag för en kort tids utlåning till Inverness C.T. i 2004. Han fostrades i Aberdeens ungdomslag, och skrev på sitt första kontrakt för klubben 1998.
Danny Uchechi värvades i januari och ansågs då vara en jättetalang. Kontraktet skrevs över sex månader, med en klausul på två års förlängning, men den unge nigerianen har fått dåligt med speltid och inte lyckats vinna tränarens förtroende.

Övriga spelare som inte får förnyat förtroende är försvararna Rory McArdle, Youl Mawene, mittfältaren Yoann Folly, samt anfallaren Mohammed Chalai.

Försvinner från klubben gör även svenskbekante Kari Arnason, som valt att inte förnya med klubben.

Craig Brown gör sig med detta beslut knappast mer populär...

Inga kommentarer: