TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

torsdag 12 april 2012

Gillingham sätter ner foten...igen.

Polismyndigheten i grevskapet Kent meddelade sensationellt igår att man tillsvidare förbjuder publik i mötet mellan Gillingham och Swindon i League 2. Matchen som spelas den 21:a april har varit en het drabbning de senaste åren och senast 2005-2006 var det våldsamt på arenan när Swindon supportrar försökte storma en familjeläktare. Nu vill alltså Kent Police höja kostnaderna för att bevaka matchen och detta vill inte Gillingham gå med på. Anledningen till detta skall vara undersökningen som "The Association of Chief Police Officers" gjort förra säsongen, undersökning visar att brott som begås på matchdag kan ha samband med just själva matchen och tack vare detta behövs det alltså mer poliser på gatorna och därmed ökar kostnaderna för klubbarna.

Kent Police menar att "Säkerheten för alla åskådare är våran prioritet och den tänker vi inte kompromissa med, Gillingham måste betala kostnaderna". Senast i Januari var Gillingham inblandad i en liknande konflikt, då var det spel i FA-cupen och Stoke City var på besök. Nu återstår det alltså att se ifall Gillingham ger med sig även denna gång.

Man kan förstå att Gillinghams ordförande Paul Scally är upprörd över de extra kostnaderna men i själva verket måste det ju vara en "no brainer". Gillingham har 2500+ årskort sålda, mycket marginal supportrar kommer gå, bortasektionen kommer vara full och intäkterna kommer garanterat vara fler än utgifterna, speciellt om alternativet är att spela bakom stängda dörrar.

Inga kommentarer: