TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

onsdag 4 april 2012

Money, money, money.












Portsmouth, denna följetong i tråkiga nyheter och vanskötsel. Klubben går mot en mycket oviss framtid och sommar, med en rad frågetecken om hur framtiden därefter kommer att se ut.

Trevor Birch, som är utsedd till förvaltare av klubben(s affärer) säger att det kan bli "otäckt", när pågående säsong är över. Detta med tanke på att uppehållet utan matcher också innebär ett uppehåll i intäkter. Något som Pompey verkligen inte önskar, i detta läge. Uteblivna intäkter, alltså.
"Spelare och personal får ju betalt månad för månad. Men utan matcher och intäkter därifrån så vet jag faktiskt inte hur det kommer att gå. Det som kan rädda klubben, åtminstone tillfälligt, är ju förstås spelarförsäljningar.", säger Birch.
Birch letar också aktivt efter någon som vill och kan köpa Portsmouth. Detta utan att nämna eventuell prislapp. "Det är bättre att de intresserade kommer hit, tittar runt och sedan kommer med ett bud.".

Som om inte detta vore nog har det dessutom uppdagats en regel om att klubbar inte får ha hur stora skatteskulder som helst. Som exempel kan vi nämna Darlington som härom året tvingades betala 3,64 pund för att komma under en sådan gräns. Då återstod ändå mer än 400 000 pund...
Portsmouth kan alltså komma att få en saftig räkning från skatteverket, inom kort. Det är kanske inte direkt lök på laxen. Snarare en gigantisk sten på ett redan tungt lass.

Det går inte att säga något annat än att det är väldigt trist, det som händer i sydkustklubben. Det oavsett vilka lagsympatier man har.

Inga kommentarer: