TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

tisdag 24 april 2012

West Ham tog sista chansen.

Dramatisk sista omgång att vänta i Championship när West Ham tog sista chansen till att nå 2:a platsen och direktuppflyttning. Det var dock Leicester som öppnade bäst i gårdagens möte, Jermaine Beckford nickar i ledningsmålet i 34:e minuten efter ett väl slaget inlägg från vänsterkanten. Det dröjer dock inte länge innan West Ham svarar och redan 5 minuter senare kvitterar Winston Reid från nära håll. West Ham har mest boll och känns även hetast framåt och man kunde likaväl haft ledning efter att Carlton Cole haft både en och två bra chanser i första halvlek.

Andra halvlek och med samma mönster, Hammers ligger på för ett ledningsmål och i den 58:e minuten får man utdelning när Jack Collison laddar från 25 meter och sätter bollen förbi Kasper Schmeichel i Leicester målet. Efter detta ser vi ett försiktigare West Ham som försvarar sin ledning men lyckas ändå skapa några halvchanser på ett par farliga kontringar. Hammers rider dock ut stormen och vinner med 1-2 vilket innebär att man är 2 poäng efter Southampton och allt kommer nu att avgöras i sista omgången. West Ham behöver där vinna mot Hull City medans Saints måste förlora, alternativt spela oavgjort mot redan nedflyttade Coventry. Skulle vi se ett oavgjort resultat i den senare matchen måste Hammers vinna med minst 4 mål eller mer för att gå upp. Dramatik att vänta nästa helg alltså.