TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

lördag 21 april 2012

Di Matteo, derbysegrar och siffror

Londonderby på menyn idag. 13:45 svensk tid drabbar två storlag samman. Ett nutida maktmöte mellan Arsenal och Chelsea har genom åren satt sina spår på fotbollskartan. Chelseas nya manager Roberto Di Matteo har goda minnen från mötena med Gunners. Säsongen 1996/97 gjorde italienaren ett av målen i 3-3 matchen lagen emellan. Några år senare, 98/99 var han delaktig i en av tidernas största och mest pinsamma Arsenal-förluster. Chelsea vann bortamötet i Ligacupen med 5-0, den största hemmaförlusten för Arsenal sedan 1925. "-Det är för sådana här matcher som jag brinner för fotbollen." säger italienaren.
Di Matteo har därför all anledning personligen till att känna för en skön derbyholmgång idag. Sett historiskt har Arsenal fördel. Dagens möte blir det 150:e genom tiderna där Arsenal har 61 vinster mot Chelseas 44. Arsenal har vunnit de två senaste mötena men under de 19 senaste derbyna har Chelsea endast förlorat fyra utav dem. Vinner Chelsea idag är det lagets 400 seger i Premier League-historien.
Siffror och statistik. I praktiken är Chelsea bättre. Åtminstone ifall man skall tro på tabell och Di Matteos magkänsla. Derby är derby. Vinnaren presenteras i eftermiddag.

Inga kommentarer: