TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

söndag 14 mars 2010

Drakarna från Essexkusten

En tillflyktsort för författare,konstnärer och smugglare.Det är den bilden man har det lilla samhället Wivenhoe. Med 10,000 invånare någon mil från Colchester så ligger småstaden Wivenhoe fint beläget på Essex-kusten. Lugn och ro präglar småstaden som gjort sig populär även för fiske och båtbyggande.
Sedan 1925 spelar även fotbollslaget Wivenhoe Town FC här. The Dragons som man kallas syftar på en vandringssägen om en drake som sprutade ned en saxisk här med eld och därmed stoppade en invasion. Fredligare än så är faktiskt den lilla kustklubben och även betydligt yngre. Grundade som Wivenhoe Rangers så har man spelat på arenan Broad Lane sedan dess. Trots alla år i gärdsgårdsserierna så har klubben ändå utmärkt sig. Inte endast för att man under säsongen 08/09 anställde före detta West Ham och Liverpoolspelaren Julian Dicks som manager utan också för framgångar i turneringsspel. I cupspel har man skrällat en del genom åren i både i FA Cupen och i FA Trophy. Publikrekordet på Broad Lane sattes i en FA Trophy-match mot Runcorn 1990 då rekordpubliken 1,992 passerade vändkorsen på arenan.
Samma år så spelade man den största och mest prestigefyllda matchen i klubbens historia då man mötte Colchester United i samma cup. Denna gången bevittandes Essex-derbyt av 4.923 åskådare. Det största åskådarantal som någonsin sett Wivenhoe Town spela en match.
Motgångarna kom under mitten av 1990-talet. Ekonomiska bekymmer ledde till att klubben fick skära ner i organisationen och till följd även rasade i seriesystemet.

Denna säsongen spelar man i den nionde divisionen, Eastern Counties Football League, en serie som inkluderar klubbar från grevskapen Essex, Norfolk, Suffolk och Cambridgeshire.
Folket i staden väntar nu på nästa epok i klubbens historia. Eldsprutande drakar och smugglare är sedan länge endast historia. Återstår endast att se vad som sker.

Inga kommentarer: