söndag 28 mars 2010

Oturen grinar Southend i ansiktet

League One
Southend ville ge allt i bottenstriden och greppa de sista halmstråna. Det höll på att gå vägen i Bristol då man gästade Rovers. Scott Vernon gav gästerna ledningen efter fem minuter på straff. Några minuter senare utökade Scott Spencer ledningen till 2-0.
Ett kalasresultat för Southend som är i behov av alla mål och poäng man kan komma över. Ingen lycka varar dock förevigt. Bristol Rovers kom tillbaka in i matchen. Ville mer, hade mer självförtroende och vände matchen dit dem ville ha den. Scott Vernon kvitterade dock till 3-3 en bit in i andra halvlek. Nu var man åter med i matchen som blev mer och mer jämnsspelad.
Sedan kom bakslaget ännu en gång.
Belgaren Frank Moussa blev utvisad och Anthony Grant blev syndabocken då han på övertid nickade bollen i eget mål. Återigen förlust. Southend har inte turen på sin sida och saknar man den så finns det förmodligen inget hopp. Manager Steve Tilson sade i intervjuer efter matchen att man verkligen inte förtjänade att förlora. Southend var stundtals det bättre laget. Ändå förlorar man. Viljan finns, uppoffringen finns och lagmoralen är starkare än tidigare. Ändå förlorar klubben. Det stavas otur. Det ser verkligen mörkt ut för Essex stolthet.