TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

måndag 29 mars 2010

Ingen trodde på Scunthorpe

The Championship
Jag såg Scunthorpe som ett bottenlag innan säsongen. Den av nykomlingarna som så svagast ut. På Millwalls bekostnad spelar man denna säsongen i The Championship efter att ha kvalat in.
Man har gjort det bra dessutom. Igår kom klubbens tredje raka vinst då man slog Sheffield United borta med 1-0. Paul Hayes gjorde sitt tolfte mål för säsongen och bidrog till att säkra nytt kontrakt, eller att åtminstone stärka chanserna, till nästa säsong. Dessutom satte han och Scunthorpe käppar i hjulet för Blades som nu kommer efter i jakten på en play-off plats.
Har man inga krav på sig så kan man komma långt. Ingen trodde på Scunthorpe denna säsongen. Förutom dem själva. Det räcker så. The Irons solida sammanhållning är starkare än lag fyllda med pengar och individualister.
Min, på förhand givna, nedflyttningskandidat ser ut att stanna kvar denna säsongen. Saker och ting blir inte alltid som man hade tänkt sig. Hur skall man annars förklara Nottingham och Leicesters positiva framfart denna säsongen i The Championship? Eller lågvattenmärken som QPR och Sheffield Wednesday. Det är nu den gamla slitna klyschan; bollen är rund, kommer väl till användning.

Inga kommentarer: