TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

onsdag 24 mars 2010

Gårdagens Championship-omgång

* Newcastle vann trots turbulens i truppen. Mannen i fokus gjorde rätt för sig. Han gjorde det han har betalt för att göra. På planen. Doncaster bortabesegrades med 1-0 efter mål av Andy Carroll.
****
* Nottingham Forest gjorde även det som dem förväntades göra och som krävdes för en fortsatt toppstrid. Crystal Palace avfärdades med 2-0 hemma på City Ground efter mål av Wes Morgan och Nathan Tyson. Klubben har nu 12 raka hemmasegrar. Inte sedan 1980-talets glansdagar har detta inträffat.
****
* I Blackpool och Bristol var det målglatt. Sammanlagt 14 mål. Blackpool vann stort då man krossade konkurenten Swansea med 5-1. Brett Ormerod blev tvåmålsskytt i ett Blackpool som starkt markerade att man är med och kämpar om en playoff-plats.
Danny Haynes och Nicky Maynard gjorde två mål var då Bristol vann mot Barnsley hemma med hockeysiffrorna 5-3. I Barnsley passade maltesen Bogdanovic på att återigen näta. Anfallarens elfte för säsongen.
****
* Peterborough sågades av från Championship-grenen igår då man knockades av Scunthorpe. The Posh hade inte en chans då motståndarna Scunthorpe höjde sig flera snäpp. Förra säsongen spelade bägge klubbarna i League One. Denna säsongen är det klasskillnad. Enkel 4-0-seger till Scunthorpe.
****
* På Loftus Road så delade QPR och Derby på poängen i en match som hemmalaget var det bättre laget. Nya managern Neil Warnock var aningen frustrerad efter matchen då han ansåg att hans manskap berövats på en straff. Matchen slutade 1-1.
****
* Omgångens största skräll stod Plymouth för. På Portman Road mot Ipswich så vann The Pilgrims med 2-0. Ipswich var det bättre laget men det var gästerna Plymouth som gjorde målen. Nyttiga tre poäng som betyder en hel del i bottenstriden.
****
* Middlesbrough har floppat denna säsongen. Igår rätade man ut det med att besgera Preston hemma. På Riverside Stadium vann Boro med 2-0 efter mål av Chris Killen och Jonathan Franks. Segern betydde mycket för Gordon Strachans Boro som nu har jakten inställd på playoff-plats-striden.
****
Dagens matcher:
Cardiff v Sheff Utd
Leicester v Reading
Sheff Wed v Watford
West Brom v Coventry

Inga kommentarer: