TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

måndag 15 mars 2010

Har Oxford tappat det?

Blue Square Premier
Oxford rasade ned på andra plats i tabellen för en tid sedan i en haltande tabell. Igår hade man kunnat hämta tillbaka serieledningen från Stevenage. De 5,836 åskådarna på plats lugnades av att Francis Green gav Oxford ledningen i den 36 minuten. Kettering vaknade då till och minuterna efter Oxfords ledning så gjorde James Dance ett fint nickmål efter hörna och kvitteringen var ett faktum. Oxford kämpade och var närmast segern men fick nöja sig med en poäng. Nu befarar supportrarna att klubben inte klarar av pressen. Det som förr var en självklarhet är idag en kamp och en brottningsmatch med självförtroendet. I förra veckan förlorade Oxford hemma mot Hayes & Yeading med 2-1 och supportrarna vädrade öppet sitt missnöje efter slutsignalen. Kritik riktas mot manager Wilder som under transferfönstret värvat. Då klubben skrek efter en till vänsterback så inhandlades det istället en mittback. Detta och många andra små misstag har fått supportrarna att börja tvivla. Klarar Oxford av favorittrycket nu då det börjar dra ihop sig eller har man tappat det helt och hållet? Visserligen har man bara en poäng upp till serieledning men mycket kan hända under de elva kvaravarande omgångarna.
Tappar oxarna detta så är det en av klubbens största floppar i historien. Wilder har mycket att bevisa framöver.