TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

tisdag 23 mars 2010

Millwall bäst på Elland Road

League One
Leeds och Millwall. Smaka på den. Möten som får många andra bataljer att blekna.
Matcherna lagen emellan har på senare år utvecklats till rena rama toppmatcherna. Ära, rivalitet och heder har stått på spel. Anrika Leeds mot kaxiga Millwall. Attityd och kamp.
Igår vann kaxigheten. Inför 21.348 åskådare på Elland Road så blev hemmalaget Leeds överkörda. Steve Morison inledde efter elva minuter med att ge gästerna ledningen och fortsatte starkt fram till halvlek.
Då Leeds i den andra halvleken kämpat sig tillbaka in i matchen så kom kalldusch nummer två. Millwalls legendariska anfallare Neil Harris byttes ut och ersattes av en pigg kollega i Shaun Batt. Nu skulle det gå undan. Minuterna efter inhoppet så blixtrade Batt till och satte matchens andra mål för gästerna. Total ridå i Leeds.
Segerstatitisken hos Millwall just emot Leeds är imponerande. Bermondseyklubben är på senare tiden, med förra säsongens playoff-semifinaler färskt i minnet, för svåra för Leeds. Dessutom var det ett Millwall i god form som igår vann mot ett svackigt Leeds. Oavsett traditioner och tidigare rekord så spelar det givetvis in. Millwall var bäst igår och närmar sig nu toppduon Norwich och Leeds med stormsteg.
Räkna med rafflande slutomgångar i League One.

Inga kommentarer: