TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

fredag 26 mars 2010

Insidan eller utsidan pannbenet?

Skotsk fotboll
Det är de små stunderna i livet som kan bli de allra största. Tillfälligheter som aldrig kanske dyker upp igen. Ögonblick man kan relatera till och drömma sig bort till. Men även få mardrömmar av.
Då Dundee United i onsdags slog ut Rangers ur den skotska FA Cupen så bröt häftiga glädjescener ut på Tannadice Park. Ett förr så stort skotskt lag ligger idag ljusår efter glasgowduon. Då man för en gång skull råkar välta en gigant så har man ju all anledning till att fira. Många var de supportrar som vaknade upp bakfulla på torsdagens morgon för att gå till jobbet. Några var så slitna att de inte reste sig ur sängen. Sedan fanns det dem som fortsatte festandet. Den 53-årige fembarns fadern Alistair McLeish firade lyckan såpass hårt att han dyngrak tog sig till en nattöppen tatueringsstudio i London. Avståndet Dundee till London bekymrade honom inte alls. Länge hade pappa McLeish gått i tatueringstankar om att föreviga Dundee United på kroppen. Han visste inte mer än så. Minnet var för diffust förrän han vaknade upp på ett hotellrum i norra London under fredagens morgon. Sliten efter två dagars fylla tog han sig in i badrummet för att göra morgonproceduren. Då han såg sig i spegeln höll han på att ramla omkull. "1-0 to the Arabs" stod det tatuerat i pannan. Spretiga bokstäver. Araberna är ett skämtfullt smeknamn klubben har. Detta kan dock misstolkas så här i terroristtider och i synnerhet i ett land som är med och bekämpar den sortens hobby. Mannen som till vardags arbetar som jurist kommer förmodligen att ordna en laserbehandling så fort chans ges.
Han måste ha kännt sig ännu mer låg då han gick utanför hotellrummet under fredagen än då Tony Mowbray lämnade Celtic Park. Med 0-4 i baken mot St Mirren så hänger man löst. I synnerhet då man är flera poäng efter ärkerivalen i ligan. Då kvittar det ifall man vunnit 10 matcher i rad. Storförluster accepteras aldrig på toppnivå och definitivt inte i storklubbar. Får se ifall Lennon och svenske Mjällby kan ordna upp någorlunda heder efter den sortin.
Några som lär festa en längre tid är ju definitivt St Mirrens supportrar. Frågan är om dem har resultatet i pannan också?

Inga kommentarer: