TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

fredag 26 mars 2010

Ja må dem leva!

Fredagen den 26 mars idag. Födelsedag för ett gäng duktiga fotbollsspelare.
Två av dem är anfallare och målkungar i sina respektive lag.
Boltons Kevin Davies fyller idag 33 år.
Davies föddes 1977 i Sheffield och spelade i Sheffield Uniteds akademi som yngling. Någon seniorfotboll blev det aldrig i Blades, istället var det Chesterfield som fick stå för Davies debut. Mellan 1993 och 1997 blev det 129 matcher och 22 mål för The Spireites.
Sedan dess har Davies spenderat två vändor till sydkusten och Southampton, haft en mindre lyckad säsong i Blackburn och imponerat under nio matcher med Millwall. Det ville sig aldrig riktigt väl förrän 2003 då Bolton anmälde intresse. Parterna kom överens om ett kontrakt och med tiden har de båda blivit ett. Sju år i klubben och 51 mål på 240 matcher. Så ser meritlistan ut för dagens födelsebarn Kevin Davies.

Glasgow Rangers har en spansk kelgris. En liten men ettrig sådan. Nacho Novo heter han och fyller idag 31 år. Den 175 centimeter lilla bolltrollaren inledde fotbollsspelandet 1997 i den lokala klubben Racing Ferrol. Efter ett par målrika år i mindre olika spanska klubbar så ringde en dag den skotska klubben Raith Rovers till Novos dåvarande klubb SD Huesca och lade ett bud. Parterna blev snart ense och 2001 flyttade Nacho Novo till Skottland. En matadors turné genom Högländerna tog sin början. Arton mål på 31 matcher i Raith under en säsong gav eko i Skottland. Dundee FC värvade till sig bolltrollaren 2002. Under två år skulle Novo komma att göra 26 mål på 71 matcher för The Dark Blues. Nu vaknade giganterna till. Både Celtic och Rangers stod på kö för att få spanjorens namnteckning. Det blev Rangers som drog vinstlotten.
Sedan dess, under sex år, har Nacho Novo varit Glasgow Rangers trogen. En publikfriare som älskar sin publik. Så mycket att han hade rumptifo för dem i en match mot Aberdeen i november 2009.
Med 115 matcher och 36 mål för The Gers så har Novo nästlat sig in i tusentals Rangers-hjärtan.
TLC lyfter på kepsen, höjer glasen och gratulerar dem båda på födelsedagen!

Inga kommentarer: