TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

söndag 22 augusti 2010

Bäst på sydkusten?

League One
Southampton har upphaussats under hela sommaren. The Saints har ännu inte levt upp till sina förväntningar. Mycket handlar om ägaren Liebherrs bortgång men klubben har spelat håglöst redan innan schweizarens tragiskt gick bort. En intsälld match mot MK Dons gör att spelschemat haltar men gårdagens kryss hemma mot bottenlaget Leyton Orient är på snudd till flopp. Rickie Lambert gav ändå hemmalaget och supportrarna på St Marys hopp då han krutade in 1-0 i den 12 minuten. Tre minuter senare skulle dock Forbes kvittera i en match som slutade oavgjort. Resultatet innebär änå att bägge klubbarna nu tagit sin första poäng. Manager Alan Pardew var missnöjd. Det bör han vara. Samtidigt skall vi ha i åtanke att Saints förra säsongen hämtade upp ett större antal minuspoäng till att nästan hamna på playoff.
******
Är det motigt i Southampton så är det tvärtom i Bournemouth. Man förlorade visserligen i premiären mot Charlton men har ändå två raka vinstmatcher i ligan med sammanlagt 8-1 i målskillnad. Imponerande statistik. Vinst igår över Tranmere på bortaplan med 3-0 är med beröm godkänt. Manager Howe håller på att skriva historia hos The Cherries. En nutidshistoria som berör glädje och framgång före tragedi och dålig ekonomi. Det förtjänar man.
Bournemouths självförtroende som nykomling är bra. Men att konkurrera med The Saints blir för jobbigt i det långa loppet. Där är det kört. Traditionernas styrka är störst och dessutom vann Saints ligacupderbyt med 2-0. Det är sådana argument The Cherries nu får stoppat i munnen då de med aningen skryt börjar skrävla.
De två andra sydkustklubbarna i ligan då? Ja, både Brighton och Plymouth fick smaka på förlustens sura smak då Sheffield Wednesday och Walsall igår var för starka. Så i dagsläget, med Pompeys usla form i åtanke, så står kampen på sydkusten mellan körsbär och helgon. Oavsett tabellposition.

Inga kommentarer: