TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

söndag 29 augusti 2010

Det handlar om attityd

The Championship
Samtliga uppflyttade nykomlingar tog igår poäng. Leeds bortavann, Millwall hemmavann och Norwich fick oavgjort på bortaplan. Härlig attityd och glöd.

Det är mer än vad man kan säga om de nedflyttade föredetta Premier League-klubbarna.
Portsmouth, Burnley och Hull.
Där förlorade istälet samtliga. Hull gick på en rejäl minnesbeta då man knockades av Doncaster med 3-1. Att Portsmouth skulle få det svårt hemma mot ett formstarkt Cardiff var väl visserligen förväntat och jag hade på känn att Swansea skulle sätta käppar i hjulet för Burnley. Jag hade dock inte kunnat tro att samtliga skulle förlora.
Förra säsongen skiljde det två divisioner mellan hälften av lagen. Idag är man jämnbördiga kanske till och med så att de uppflyttade lagen är bättre. Det handlar om vilja och attityd.
Att gå ut på planen och kämpa för varandra. Att kämpa för publiken och klubben.
Millwall för exempel spelar och förs fram på ren och skär vilja, hjärta och mod. Leeds och Norwich likaså. Samtliga lag har även sina arenor som ointagliga fort. Frontlinjer man inte viker ifrån en endaste tum. Man har fått det som exempelvis Portsmouth tappat de senaste månaderna. En riktig fighting spirit. En sådan låga kan hålla klubben lysande hela säsongen.

Inga kommentarer: