fredag 27 augusti 2010

Modigt Rochdale föll på St Andrews

Ligacupen, 2:a omgången
Birmingham-Rochdale 3-2
Ett taggat Rochdale åkte till St Andrews i Birmingham i andra omgången av Ligacupen och nykomlingarnas formkurva skulle Premier League-klubben Birmingham snart få känna på. Gary Jones gav gästerna ledningen efter 26 minuter. Ledningen stod sig endast två munter tills hemmalaget fick en tvivelaktig traff. McFadden slog in kvitteringn bakom Lillis i Rochdale-målet. League One-nykomlingarna Rochdale fortsatte att kämpa. Modigt och starkt. Birmingham var dock för hårda och bättre. Murphy slog in 2-1 strax efter halvtid och nyförvärvet från Olympiakos, förre Blackburn-anfallaren, Matt Derbyshire punkterade matchen med sitt 3-1 mål. Rochdale gav sig inte. Man fortsatte att kämpa och det gav utdelning. Gary Jones gjorde sitt andra mål i den 76 minuten. Sedan orkad man inte mer. De 6,431 åskådarna fick se Birmingham gå vidare och Rochdale åka ur. Med äran i behåll. Rochdales manager Garry Hill menade på att insatsen igår förmodligen är en av klubbens bästa genom alla tider. Rochdale spelade jämnt mot ett Premier League lag. Det var på misstagen man åkte dit. Misstag man kommer att lära sig av.