TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

tisdag 31 augusti 2010

Non-League Nytt

Blue Square Premier
Fyra raka segrar och målfester omvartannat. Mansfield är ett lag i form. Gårdagens 4-o-seger borta över Altrincham tog The Stags till förstaplatsen i serien. Manager David Holdsworth har all anledning till att vara nöjd. Nottinghamshire-klubben har levererat 13 mål på sex omgångar och målksyttarna har varit många. Bredden och kompetensen är därmed både bra och hög.
******
Har Mansfield en kraftig medgång på senare tid så är det totalt annorlunda i York City. En vinst, tre oavgjorda och två förluster. Det var inget klubben och dess supportrar trott innan säsongen. Det hackar i det spel som förra säsongen tog klubben till kvalfinal. Seriens bästa anfallsduo förra säsongen i Rankine och Brodie har inte alls lika bra flyt med målskörden. Igår då man förlorade mot nykomlingen Fleetwood så gick bägge mållösa av planen. Manager Martin Foyle är pressad. Yorkshireklubben förväntas vara ett topplag med ambitioner att gå upp i Football League. Händer det inget inom en snar framtid så vet Foyle att hans framtid i klubben är hotad.
***
Nykomlingarna har tagit för sig bra så här långt. Fleetwood parkerar efter sex omgångar på femteplatsen, Southport på sjundeplatsen och walesiska Newport County på plats nummer 13. En viktig detalj att poängtera är att Southport har en match mindre spelad. Vinst där så ligger man på samma poäng som serieledande Mansfield och säsongsduktiga Wimbledon.

Inga kommentarer: