TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

fredag 20 augusti 2010

Det förbjudna klubbytet

Premier League
Sol Campbell gjorde det en gång. Han lär aldrig glömmas bort för det. Att gå från Tottenham till Arsenal. Nu är en liknande övergång på gång fast i motsatt riktning. William Gallas är klubblös efter ett par säsonger i Arsenal. Den franske försvararen skulle kunna välja vad som helst. Han gör då det förbjudna. Han har Tottenham i tankarna. En övergång till hans gamla klubbs värsta rivaler kan vara möjlig inom de kommande dagarna. Detta har stått att läsa de senaste dagarna i diverse engelska medier. Det förbjudna klubbytet. Allt han gjort av godo i Arsenal försvinner direkt. Han blir avskydd och blir värre betraktad än pest och kolera.
TLC förstår inte sådana spelares tankesätt. Det handlar om kultur, traditioner och känslor. Starka band inom supporterkulturen omkring fotbollen. Vissa saker gör man bara inte. Sol Campbell gjorde det en gång. Han är på ett sätt märkt för livet på grund av det. Gallas tänker givetvis på pengarna. Det gör alla fotbollsspelare idag. Kulturbrott och förräderi på en och samma gång.
Sättet att bete sig på har blivit vanligare och vanligare. En del av den moderna fotbollen. Någonstans borde klubbarna sätta ned foten. Att gå mellan två rivaliserande klubbar från samma stad borde inte få försekomma. En form av hederskodex gentemot supportrarna hade varit på sin plats. I tider då det stiftas förordningar och förbjud mot allt möjligt så borde även supportrarna kunna få in ett veto.

Inga kommentarer: