TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

lördag 21 augusti 2010

Lennons kloka filosofi

SPL
Celtics manager Neill Lennon städar i klubben. Den senaste tiden har ett flertal spelare fått lätta på rumpan från bänk och reservlag.
Den danske anfallaren Morten Rasmussen lånades i torsdags ut till Bundesligaklubben Mainz och kommer att vara där säsongen ut.
Försvararna Paul Caddis och Darren O'Dea kommer framöver få ha Swindon och Ipswich som arbetsplatser medan Graham Carey och Ben Hutchinson lånats ut till Huddrsfield respektive Lincoln.
Senast ut från Parkhead är Josh Thompson. Den 19-årige mittbacken inhandlades av Tony Mowbray förra säsongen från Stockport men har ännu inte övertygat Lennon. Det har han däremot gjort på manager Keith Hill i Rochdale och därför lånas han säsongen ut till Spotland-klubben i League One.
Lennon sticker inte under stolen med sin empati. Alla kan inte spela. Så är det. Men de som ratas skall ändå få en chans. Lufta dem utanför Parkhead och plocka in dem då de blivit varma i kläderna och börjat imponera. Spelare skall inte glömmas bort. De skall inte heller få chansen till att bli omotiverade. Istället så ges möjligheten att utvecklas på annat håll, på lån, under översikt. Lennons filosofi är både nyttig och i slutändan ekonomisk. För varför skall man handla nytt kött då man har kreatur på grönbete på andra ängar?

Inga kommentarer: