TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

onsdag 18 augusti 2010

Bellamy har kommit hem

The Championship
Craig Bellamy är klar för Cardiff. Det blev idag klart. City lånar ut walesaren till Cardiff och Championship. Därmed kommer den 31-åriga anfallaren hela kommande säsong att tillbringa fotbollsspelandet i hemlandets huvudstad. Hans och familjens hem. Inga långa resor till arbetet mer som det varit de senaste åren. Tillbaka på mammas gata. Det är en jättestor värvning för Cardiff.
City valde att rata Bellamy för att istället ta in utländska världstjärnor. Det blir en förlust för Manchesterklubben. City hade behövt en britt med attityd och jävlaranamma som kan ryta ifrån mot gnälliga primadonnor som kommit till Manchester bara för att lyfta lön.
Mancini lär ångra detta beslut som istället välkomnas med öppna armar i Wales huvudstad.
Wales förra landslaganfallare och förra storspelaren John Hartson säger idag att Cardiffs värvning av Bellamy förmodligen kommer att betyda att den walesiska huvudstadsklubben tar steget upp i Premier League. Bellamy själv hoppas givetvis att hans medverkan i klubben kan resultera i det.
Bellamy är därmed hemma där allting började. En av de mest färgstarka spelarna i förra säsongens Premier League spelar framöver i Cardiff och Championship. Resan mot Premier League har därmed börjat.

Inga kommentarer: