TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

måndag 23 augusti 2010

En skotte in - Scotland ut

Premier League
Är det kris i Wigan rent fotbollsmässigt så är det ännu mer turbulent på högre ort. Manager Roberto Martinez och ordförande Dave Whelan har sedan lördagens genomklappning hemma mot Chelsea legat i luven på varandra. Martinez är av den åsikt att klubben endast kan resa sig ur träsket ifall man inhandlar anfallare. Ordförande Whelan är av motsatt åsikt. Han vill ha försvarare. Han bestämmer och då blir det så.
Idag presenterade klubben den skotska landslagsmannen Steven Caldwell. Den 29-åriga försvararen kommer på free-transfer från Burnley och har skrivit på för ett år i Wigan. Den största anledningen till att Steven Caldwell skrev på för Wigan är att lillebrodern Gary Caldwell spelar för dem. Två bröder Caldwell i Wigan betyder också att det är första gången sedan 1980-talets mitt som bröder spelar tillsammans i Wigan. Då hette man Warren och Wayne Aspinall. Idag blir det familjen Caldwells uppgift att bringa ordning i Lancashireklubben.
Martinez sägs ändå vara nöjd över signeringen. Spanjoren ville haft en anfallare men fick istället en försvarare.
Mer frustrerande för Martinez tordes ändå vara att hans anfallare Jason Scotland lämnar honom. En vän från tiden i Swansea och en stadig målskytt i Championship. Han är tillbaka där nu. Ipswich blir nästa klubbadress för anfallaren som inte klarade av att leverera tillräckligt i Premier League. Ett mål på 32 matcher är för dåligt för en spelare som under åren i Swansea gjorde 45 mål på 90 matcher. Det är tydligt att trinidadiern Scotland skall spela i The Championship. Hans tvåårs kontrakt med Ipswich betyder förmodligen att han får möta Wigan nästa säsong. Om inte Ipswich går upp vill säga. För Wigan åker ur. Inget snack om saken.

Inga kommentarer: