TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

torsdag 26 augusti 2010

Storlagen enkelt vidare

Ligacupen, 2:a omgången
Accrington Stanley-Newcastle 2-3
Storlagen gjorde igår vad man skulle och detta reservbetonade trupper. Newcastle för exempel åkte till Accrington Stanley med en trupp som sällan matchats i varken liga eller cupspel. Några gamla spelare men mestadels nytt. Ett nästintill nytt lag helt enkelt. Ifrån bänken såg den svenske reservmålvakten Ole Söderberg hur sina lagkamrater kunde vinna med 3-2. I en match som var händelserik och trevlig. Det tyckte nog majoriteten 4,098 åskådarna som måste ha tyckt om att klubben Stanley lyckades hålla 1-1 i halvtid mot Newcastle.
******
Everton-Huddersfield 5-1
Tre matcher skulle det ta för Jermaine Beckford innan första målet kom för den nya klubben Everton. Igår satte Leeds förra skyttekung 3-1-målet på straff. Deförinnan hade Fellaini och Rodwell fått Alex Smithies att plocka ut bollen ur sitt Huddersfield-nät samtidigt som Heitinga gjort självmål. Beckfords straffmål föranleddes av två gula kort på Peltier i Huddersfield. Med en man mer på plan i andra halvlek kunde Merseyside-laget lägga in en extra växel. Huddersfield fick tillslut se sig besegrade med 5-1 efter att Saha och Osman fått näta för hemmalaget inför 28,901 åskådare på Goodison Park.
******
Fulham-Everton 6-0
Port Vale var det lag som undertecknad trodde skulle kunna skrälla denna omgång. Duktiga i ligaspelet och med ett bra flyt och självförtroende nu. Fulham och Mark Hughes ville annorlunda. Det fick Micky Adams Vale erfara med bitter smak. Londonklubben vann med 6-0 i ösregn och trots att man luftade tre reserver i truppen så hade man chans på ett par mål till. Zamora och Gera blev matchhjältar med två mål vardera. Publiken dätemot var en besvikelse. Endast 9,031 åskådare hade sökt sig till Craven Cottage under onsdags kvällen. Det hade förmodligen varit fler om vädret hade varit bättre.
******

Inga kommentarer: