TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

fredag 27 augusti 2010

Skotska missöden i Europa

Europa League
Utrecht-Celtic 4-0
Man reste till Holland och Utrecht med en 2-0-seger i bagaget. Det var bara att hålla undan, spela på resultatet och ta sig vidare. Celtic underskattade sina holländska motståndare. Man fick sig en läxa då hemmalaget vann med hela 4-0 efter ett hattrick av van Wolfswinkel. Svenske landslagsmannen Daniel Majstorovic fick därmed se höstens Europa League gruppspel försvinna sin nya klubb ur händerna. En riktig flopp och ett stort nederlag för manager Neill Lennon.
******
Motherwell-Odense 0-1
Motherwell behövde en seger hemma mot danska Odense. Det hade räckt med 1-0 på Fir Park för att ta sig vidare. Danskarna ville annat och istället var det Odense som vann med 1-0. Motherwell är därmed utslagna efter sammanlagt 1-3 mot det danska motståndet.
******
AEK Athen-Dundee Utd 1-1
Då Dundee United skulle hämta upp 0-1 från första matchen så gjorde man det med 500 supportrar på plats i Athen. Dessa plus 100 åskådare till fick se en oavgjord match på en arena tillhörande Olympiakos för att AEK:s egna arena hade problem med gräsmattan. Denna fördel hjälpte inte skottarna mer än att avbytaren Daly kvitterade en kvart från slutet. Det hjälpte inte. Houstons manskap åkte ur Europa League.
******
TLC summerar: Skotsk fotboll är inte bättre än så här. Varken Utrecht eller, i synnerhet, Odense är några skrämselskott i europeisk fotboll. AEK Athens avancemang var väl visserligen förväntad men Dundee borde ha vunnit hemma. Skotsk fotboll är ljusår från vad den en gång var. Idag lever man bara på minnen, rykten och traditioner.

Inga kommentarer: