TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

tisdag 26 februari 2013

Bobby Moore, legendar.

Bobby Moore blev bara 51 år. Men större legend är svårare att hitta, när du tittar i listan av West Ham-spelare. Han var kapten för det England som vann VM 1966. Alltså den ende som varit kapten för ett engelskt landslag som blivit världsmästare. Och han var kapten för sitt West Ham under många år och var bland annat med och spelade hem FA-cupen 1964 och Cupvinnar-cupen året efter.

I gårdagens match mellan West Ham och Tottenham, hedrades 20 års-dagen av Bobby Moores bortgång, med tyst minut och svarta sorgeband på spelarnas armar. Moore gick bort i cancer 1993. En sjukdom som han en gång redan besegrat, knappa 30 år tidigare. 

FA har fått en del kritik för att man inte hedrade minnet av Moore mer, eller för den delen tog tillvara på hans egenskaper medan han fortfarande var i livet. Man har dock ställt det lite tillrätta, med en staty utanför Wembley och en minnes-fond Moores namn, med syfte att bidra till cancerforskningen.

Stor fotbollshjälte, med en evig plats i de blå och vinröda delarna av London. Och i de flesta delar av England överhuvud taget.

Inga kommentarer: