TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

tisdag 12 februari 2013

Frispråkige Ollie rasar mot reglerna

Ian "Ollie" Holloway ser ut att vara på god väg att föra sitt Crystal Palace till Premier League. Ett annat lag som har god form för tillfället är det "nya" Watford som numera fungerar som litet av en farmarlag till italienska Udinese. Inte mindre än 11 spelare i truppen hör till samarbetetet mellan och klubbarna och just den siffran fick Palace-tränaren att bita ifrån efter 2-2 matchen mellan Palace och "The Hornets".


Crazy rules!

- Jag tycker det är dårskap, sa han till BBC och syftar på The Football League-reglerna som gör det möjligt att låna obegränsat med spelare från utländska klubbar. Av någon anledning räknas ett sådant lån som en full transfer och därför begränsas inte lånekvoten till maximalt fem spelare, som är det tillåtna när det kommer till låneövergångar mellan engelska klubbar.

Holloway fortsätter:

- Vi måste göra någonting åt det här kryphålet. Visst, managern har gjort det fantastiskt med de här spelarna. Men min fråga är: var ska de engelska spelarna komma ifrån?

Att åtta spelare ur Watfords egen akademi fått chansen i A-laget denna säsong är något som "Ollie" möjligen inte har koll på...

Inga kommentarer: