TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

måndag 11 februari 2013

Brittiska skatteverket fortsätter sin hetsjakt

Det brittiska skatteverket, HMRC, fortsätter sin jakt på fotbollsklubbar man anser inte ha koll på ekonomin.
Senaste klubben att delges misstanke om ekonomiska oegentligheter är Notts County, som i sin tur ställt sig helt oförstående till anklagelserna - och har gjort en motanmälan mot skatteverket!


Det var idag, 11 februari, som klubben tvingades infinna sig i rätten angående en skuld daterad till den 19 december 2012.
Notts County hävdar att man inte fått veta om att man skulle inför rätta förrän i fredags, men har hela tiden sedan dess hårdnackat påstått att skulden varit reglerad, och att det inte existerade ett ärende, men skatteverket stod på sig. County kände i sin tur att man inte hade några alternativ, och gjorde en motanmälan på dels det belopp ärendet faktiskt kostat klubben, men även för den skada man anser klubben blivit påförd av åtalet.
På sin hemsida gick klubben ut med ett uttalande, där man bland annat sade att:
"Klubbens affärer, otvivelaktigen och bevisligen, är helt i sin ordning, både vad gäller skatter och avgifter..." och att man var säkra på att rätten skulle ogilla ärendet. 


Och så blev det också. Domstolsförhandlingarna varade i mindre än en (!) minut.
Huruvida klubben från Meadow Lane har någon ekonomisk ersättning att vänta från skatteverket återstår att se. Klart är dock att den som gapar efter mycket, ibland, tappar hela stycket....


Inga kommentarer: