TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

torsdag 7 februari 2013

Cyrus Christie föll på eget grepp

Coventry gjorde, publikmässigt, en jättematch då man tog emot Crewe i Johnstone's Paint Trophy i måndags, med över 31000 åskådare på läktarna.
På planen gjorde Coventry dessvärre inte lika bra ifrån sig, och när laget låg under med 0-2 fick en 17-årig yngling tillhörande hemmasupporten nog, och sprang in på planen.
Då han sprang förbi Coventrys försvarare Cyrus Christie satte denne ut ett enkelt krokben för att sätta P för planinvasionen. 
Det hela lyckades, den unge mannen stannade, vände om och började, med ett extremt besviket ansiktsuttryck, gå mot Christie istället.
Fyra medspelare var snabbt på plats, och föste ut bråkmakaren till ett stort antal matchvärdar som förde honom mot poliscellens säkerhet.
Och där kunde man tro att denna historia skulle få sitt slut, men icke.
Cyrus belönades även för sin insats. Av domaren. Med ett gult kort!

Coventrys tränare, Mark Robbins, säger i ett argt uttalande att:
"-Jag förstår inte vitsen med att varna Cyrus. Han stoppade grabben, och det var inget med det. Det var bara så att matchvärdarna skulle kunna ta hand om honom."

Och hur orättvis varningen än må vara, så kan inte FA göra mycket åt det - dom kan nämligen bara återkalla röda kort.
Polisen i West Midlands bekräftar att "en person arresterats efter att ha blivit eskorterad av planen, och man utredde huruvida det hela kommer leda till åtal", med största sannolikhet blir det en avstängning.

Christie själv har inte kommenterat händelsen vidare, men verkar inte låta det hela tynga honom särskilt.
Efter matchen tackade han via Twitter den fantastiska publiken, som inte på några sätt speglade det sportsliga resultatet.

Inga kommentarer: