TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

måndag 18 februari 2013

Hårda bud i Huddersfield

En grupp unga Leeds-supportrar ställdes i förra veckan inför rätta för, vad åklagare och domare, ansåg vara "extremt våld som försätter andra i skräck". 
Våldsamheterna inträffade i maj förra året då Leeds-supportrarna brakade samman med rivaliserande hemmafans i Huddersfield. Övervakningskameror visade bilder på både handgemäng och kastade flaskor från de "av alkohol och grupptryck berusade ungdomarna". 
Efter konfrontationen hamnade sällskapet från Leeds i ytterligare stökigheter, och två Bradford City-supportrar fick fly hals över huvud ner på en tågräls, vilket i sin tur orsakade stora förseningar i tågtrafiken. 
Domaren sade innan han förkunnade domen att
"-Detta rör sig inte om annat än en relativ förlängning av gängvåld. De som deltar i former av extremt våld på allmän plats, och föranleder skräck för andra, måste förvänta sig att direkt frihetsberövas."
Samtliga Leeds-supportrar var vid tiden för det inträffade mellan 15-19 år. De äldsta dömdes från 15 till 18 månaders gallerskak på ungdomsanstalter, medan de yngsta klarade sig undan med varningar.
Huddersfieldfansen kommer stå i för rätta inom kort, och man får förmoda att liknande straff är att vänta i den rättegången med. 

Inga kommentarer: