TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

onsdag 29 oktober 2008

Cirkus i QPR och annat!

Iain Dowie fick sluta som manager för den hårdsatsande Londonklubben trots en hyfsad start på säsongen. 18 poäng på de tolv första matcherna och bara två poäng upp till play off platserna var inte bra nog.
Spelaren Gareth Ainsworth har tillfälligt tagit över och har startat med 0-0 borta mot Reading och 1-0 hemma mot serieledande Birmingham.
Det har funnits rykten som påstått att en av ägarna Flavio Briatore ville ha ett finger med i laguttagningarna och det vägrade Dowie att acceptera. Ett annat rykte säger att tillfällige managern Ainsworth fick jobbet enbart för att han accepterade Briatores idéer.
En poäng i sammanhanget är att de två spelare Briatore värvat till QPR på egen hand, 34-årige Damiano Tommasi (fd italiensk landslagsman med förflutet i bl.a Roma) och 20-årige Samuel Di Carmine (anfallare lånad från Fiorentina) låg bakom segermålet mot Birmingham

Det skall bli intressant att se vem som leder laget i framtiden, det spekuleras vilt om bl.a Terry Venables, Sam Allardyce, förre storspelaren Zinedine Zidane eller Roberto Mancini.
Ett annat hett tips är Darren Ferguson, Sir Alexs son som gjort ett bra jobb som manager i Peterborough och de ska tydligen var beredda att släppa honom om pengarna är de rätta.

I övrigt kan vi notera att ifkfloppen Ali Gerba numera spelar i MK Dons i League One och har startat sin karriär där med fyra mål på sina sju första matcher

Wolves har hittat formen igen och stormar fram i Championship och spelar i högsta divisionen igen nästa säsong om formen håller i sig.

Leyton Orient har rasat ner på nedflyttningsplats i League One efter nio segerlösa matcher. Nu har man lånat in förre Chelseatalangen Sam Parkin från Luton för att få fart på målskyttet och det lär behövas om inte denna säsong ska bli riktigt jobbig och sluta med nedflyttning till League Two.

Inga kommentarer: