TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

fredag 10 oktober 2008

Fredag hela veckan!

Fredag igen. Äntligen. Veckans i särklass bästa dag. Efter 16:00 då givetvis.
Soffläge största delen av kvällen. "Fredag hela veckan" på 4:an frambringar skratt då den ytterst humoritiska duon David Hellenius och Peter Magnusson driver sarkastiskt med allt och alla. Ironi och sarkasm är den sanna humorn. Alla gånger i veckan.

Höstvädret utanför fönstret är definitivt ingen humor. En feting whisky på det (man börjar med en 6:a och vandrar uppåt tills man tappar räkningen) och solen skiner igen.

En som säkerligen skiner lite extra idag är Chelsea managern Luiz Felipe Scolari.
Denne har fått det högklassiska erbjudandet att ingå i styrelsen och tackade naturligtvis ja till denna förfrågan. Knappt fyra månader vid rodret och efterträder förre manager Avram Grant som lämnar sin post. Mycket storsint utav Chelsea med tanke på den korta tiden och att inte ens självaste José Mourinho fått erbjudandet.
Ett erbjudande som han egentligen skulle haft om inte personkemin mellan honom och Roman Abramovich kommit i vägen.
Nu kan Scolari vara delaktig i köp av nyförvärv. Då Mourinho fick bocka och buga över spelare han inte ville ha så kan istället Scolari vara delaktig i ett långsiktigt arbete som kan leda till stora framgångar. Bättre kommunikation mellan ägare,styrelse och ledarstab ger en tryggare lagstomme och en harmoni i hela föreningen.
Ordföranden Steve Bruck säger i ett pressmedelande att styrelsen inte stöttar modellen där en fotbollsdirektör bara köper upp spelare och dumpar på managern, man måste ha bra kommunikation mellan managern och scouterna.
Helt rätt. Så borde fler klubbar agera.

Har Chelseas styrelse enats om ett beslut så har grannen Charltons Athletics styrelse gjort likadant.
Charlton tillkännagav idag på sin hemsida att de fått ett seriöst bud på klubben från Zabeel Investments i Dubai. Företagets vd Mohammed al Mashimi säger att nu är den rätta tidpunkten att långsiktigt göra strategiska investeringar i Charlton och se till att de kan återvända till Premier League, där de hör hemma. al Mashimi kan säkerligen köpa klubbens aktier till ett reapris med tanke på att hela världsmarknaden svajar ordentligt.
Skulle köpet bli av så är Charlton ytterligare en i raden av klubbar som sväljs utav kapitalstinna jättar som endast har föreningarna till leksaker och att placera kapital i.

Vidare så tror jag att Sverige kommer att få det rejält hett om öronen på Råsunda imorgon.
Det är inte bara märkliga laguttagningar grundade på Lagerbäcks kåthet på rutin och ålder som är problemet. Halva truppen är skadad och ersatta utav gröngöingar vad gällande internationell toppfotboll.
Å andra sidan så kan man hoppas att Ingelsten,Granqvist,Safari och Elm kommer att spela mer 100 % än vad de etablerade landslagsspelarna har gjort de senaste landskamperna.
Sjukstuga är det förövrigt också i det portugisiska laget där Deco och tre andra ordinarie är utanför plan.
Det kan gå hur som helst. Jag tippar kryss. Bägge lagen måste vinna för att kunna hålla toppstrid i gruppen.
Inför denna generationsväxling vi står inför som ännu ej vår förbundskapten har insett problemet i, så tror jag på det värsta. Sverige missar VM i Sydafrika. Det känns inte stabilt.

Mer stabilt är "Fredag hela veckan" som precis började efter paus.
Det skall jag nu se. Riktigt roligt och bra.
Alla dagar i veckan.

Inga kommentarer: